MEDIA SERVERS RTMP, RTMPS VE HTTP PROTOKOLLERININ KULLANIMINDA GÜVENLIK

23 Haziran 2020 Salı

Media Server ve Canli yayinlarda alinabilecek güvenlik önlemleri makale ödevim....

Çagimizda bilgi ve iletisim teknolojilerinin gelismesiyle birlikte haberlesme giderek kolaylasmis, özellikle internetin yaygin kullanimi ile birlikte yeni bir iletisim ortami meydana gelmistir. Bu teknoloji sayesinde dünyanin bir ucunda yasanan olaylara aninda ulasmanin yani sira o olaylara interaktif bir biçimde katilmak da olanaklasmistir. 
Gelisen bu yeni teknoloji çesitli kaynaklarda Web TV, Online TV, IP-TV, Internet TV, Network TV, Video Streaming olarak adlandirilan “internet altyapisi ile televizyon yayinciligi”’dir. Artan bu tür yayinlarda söz konusu altyapida kullanilan donanimsal ve yazilimsal bilesim olarak kullanilan Media Server’larda iletisim protokolleri ve yayinlarin belli bir kurallar dahilinde verimli bir sekilde çalismasi önem kazanmaktadir. Bu ödevin amaci Internet ortaminda medya akisi için kullanilan protokollerin ve bu protokollerde güvenlik kavramininin incelenmesidir.

Bu makale tarafimca yüksek lisans ödevi olarak hazirlanmis olup, kaynak dosyasi (PDF) asagida verilmistir. Umarim Siber Güvenlik konusunda bir adim olur.

 

MEDIA SERVERS: RTMP, RTMPS VE HTTP PROTOKOLLERININ KULLANIMINDA GÜVENLIK.PDF

Bunları da beğenebilirsiniz.